Jadłospis dla klas I-III, stołówka internatu 25-29.04.2022r.

 

Poniedziaek 25.04.2022

Zupa pomidorowa z ryżem (śmietana 18% z mleka, seler),  bułka ziarnista (mąka pszenna, jaja, sezam, soja), owoc.

 

Wtorek 26.04.2022

Pulpet z dorsza w sosie koperkowym (ryba, śmietana 18% z mleka, jaja), ziemniaki z koperkiem,

surówka wiosenna, woda z cytryną i miętą.

 

Środa 27.04.2022

Filet z kurczaka po parysku (mąka pszenna, jaja), ziemniaki z koperkiem,

surówka z selera, kompot.

 

Czwartek 28.04.2022

Schab w sosie własnym ze śliwką suszoną (mąka pszenna), kasza bulgur (z pszenicy),

surówka z marchwi, napój imbirowy.

 

Piątek 29.04.2022

Zupa jarzynowa na wołowinie (śmietana 18% z mleka, seler),  bułka pszenna z sezamem, owoc.

 

 

———————————————————————————————————————————————-

Z przyczyn niezależnych od pracowników stołówki jadłospis może ulec zmianie.

Alergeny występujące w posiłkach są wypisane i podkreślone w nawiasie bezpośrednio przy daniu/produkcie je zawierającym.

 Szczegółowy wykaz składników receptur dań kulinarnych z jadłospisu oraz z etykiet środków spożywczych jest dostępny u intendentki w biurze internatu.