Sukcesy najmłodszych skrzypków

II Ogólnopolski Konkurs Skrzypcowy – „Bajeczne Skrzypce” – II Dziecięce Wyścigi Skrzypcowe – Gdynia 01-02.04.2022r.

  • Alicja Trybała kl. I b, mgr Jolanty Mikołajczyk – I miejsce ex aequo w gr. I. Akompaniament dr Ewa Sarwińska – Kowalczyk.
  • Fabian Wysocki kl. I b, mgr Karoliny Janiak – II miejsce ex aequo w gr. I. Akompaniament dr Ewa Sarwińska – Kowalczyk.
  • Eliza Szczygieł kl. III a, dr Pauli Preuss – wyróżnienie w gr. III. Akompaniament dr Ewa Sarwińska – Kowalczyk.
  • Marta Kapalska kl. IV a, mgr Karoliny Janiak – II miejsce ex aequo w gr. III. Akompaniament dr Ewa Sarwińska – Kowalczyk.
  • Małgorzata Toboła kl. V a, mgr Karoliny Janiak – III miejsce ex aequo w gr. V/VI. Akompaniament dr Ewa Sarwińska – Kowalczyk.
  • Maria Formela kl. VIII a, dr hab. Andrzeja Kacprzaka – II miejsce ex aequo w gr. VII/VIII. Akompaniament dr Izabela Paszkiewicz.
  • Patrycja Fyda kl. VIII b, dr hab. Andrzeja Kacprzaka – III miejsce ex aequo w gr. VII/VIII. Akompaniament dr Izabela Paszkiewicz.
  • Wszyscy nasi pedagodzy otrzymali dyplomy za wyróżniające przygotowanie ucznia, a akompaniatorzy dyplomy za wyróżniający akompaniament.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis dla klas I-III w stołówce internatu, 11-13.04.2022 r.

Poniedziałek 11.04.2022

Kotlet pożarski (jaja, bułka tarta-mąka pszenna), ziemniaki z koperkiem,

surówka z czerwonej kapusty (majonez, w tym jaja, gorczyca), kompot.

 

 

Wtorek 12.04.2022

Makaron z truskawkami i sosem jogurtowym (jaja, mąka pszenna, jogurt naturalny z mleka),

owoc, woda z cytryną i miętą.

 

 

Środa 13.04.2022

Zupa pomidorowa z makaronem (seler, jaja, mąka pszennasoja, śmietana 18% z mleka),

bułka kajzerka (mąka pszenna), owoc.