Jadłospis 01 -05.03.2021 r.

Poniedziałek

Zupa pomidorowa na kurczaku z ryżem,

bułka, owoc.

Alergeny-1,7,9

Wtorek

Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem,

 buraczki, napój imbirowy.

Alergeny-3,9

Środa

Zupa barszcz ukraiński, bułka, owoc.

Alergeny-7,9

Czwartek

Schab w sosie własnym, kasza jęczmienna,

ogórek kiszony, napój imbirowy.

Alergeny-1,9

Piątek

Makaron z sosem jagodowym i twarogiem,

woda z cytryną.

Alergeny-7,9

Międzynarodowe sukcesy pianistów

Mimo trudnych warunków pracy nasi uczniowie wykazują się niebywałą skutecznością 🙂 Z radością informujemy o sukcesach pianistów na I International Instrumental Performance Competition (online – luty 2021):

  • Małgorzata Uziałko z kl. XI (ucz. mgr Aleksandry Mozgiel-Medyńskiej) w kategorii fortepianu w grupie D zdobyła Grand Prix
  • Kacper Kukliński z kl. X (ucz. prof. Waldemara Wojtala) w kategorii fortepianu w grupie D zajął II miejsce
  • Piotr Czerwiński z kl. XI (ucz. dr hab. Elżbiety Pasierowskiej) w kategorii fortepianu w grupie D zajął III miejsce
  • Inga Pozorska z kl. VI (ucz. dr hab. Elżbiety Pasierowskiej) w kategorii fortepianu w grupie C zajęła III miejsce

Ponadto w kategorii zespoły kameralne duet fortepianowy w składzie Małgorzata Uziałko z kl. XI i Piotr Czerwiński z kl. XI (z klasy dr hab. Elżbiety Pasierowskiej i mgr Aleksandry Mozgiel-Medyńskiej) zajął II miejsce.

Serdeczne gratulacje dla uczniów i pedagogów!